AarhusEcho Julekalender 14. december – GOLDIE6is

GOLDIE6is - Foto: Sebastian Vistisen Toft

GOLDIE6is – Foto: Sebastian Vistisen Toft

Navn: Glodie Sofia Topenya

Kunstnernavn: Goldie6is

Af Zina Hameed & Lærke Kruse

Glodie Sofia Topenya er en ung rapper, der går under navnet GOLDIE6is. Hun har et benhårdt flow, der er stærkt præget af hendes jyske dialekt, som hun har fra en opvækst i henholdsvis Skanderborg og Viby J. Hun har det seneste år skabt en masse røre omkring sig i den danske musikbranche, med sin lige frem og ufiltreret lyrik, der sætter ’K’ i Kvinde. Med en sommer der bl.a. bød på en koncert på Roskilde, er GOLDIE6is klar på at fortsætte fremad.

Hvad er din yndlings julesang?

Mariah Carey med ’All I Want For Christmas’. Den har altid spillet under julen, og den er så catchy.

Hvad er dit bedste juleminde?

Min mor har altid arbejdet meget, og jeg kan huske en jul, hvor min mor arbejdede på et plejehjem i Skanderborg under julen. Så mine søskende og jeg tog over til hende, uden hun vidste det, og fejrede jul med hende og de ældre beboere. Det var vildt hyggeligt.

Hvad er dit yndlings julespise?

Årh, jeg eeeeelsker julemad, det forstår du slet ikke! Det hele er så godt! Brun sovs er så vigtig. Jeg føler heller ikke det er en rigtig jul uden and.

Jul eller nytår?

Jeg må vælge nytår. Hvert år er det dét tidspunkt på året, udover min fødselsdag, hvor jeg reflekterer over mit liv, og tænker over, hvad det foregående år har budt mig. Det tror jeg er vigtigt. Der er sket ting og sager i 2019, så det bliver vildt at gå igennem og reflektere over.

Hør GOLDIE6is på Spotify.