AarhusEcho Julekalender 12. december – ESPICHICOQUE

ESPICHICOQUE – Foto: Nana Cecilie Gaardsted Bøvling

ESPICHICOQUE – Foto: Nana Cecilie Gaardsted Bøvling

Navn: Emilie Espichicoque Vestergaard

Kunstnernavn: ESPICHICOQUE

Af Zina Hameed & Lærke Kruse

Halvt cubanske/halvt danske Espichicoque [E·SPI·TJI·KÓ-KÆ], blander nye og gamle vibes i et mix af soul, r’n’b og hiphop. Hun er kendt for at ”keep it real”! I en tid, hvor AutoTune og back tracks er blevet hverdag for de fleste, kommer hun med sit syv kvinder store live band, hvor hun selv styrer både trommer og leadvokalen på en så overbevisende og autentisk måde, at publikum er tryllebundet fra første beat.

’Lately’ er den første single, der blev produceret af Frederik Carstens, der har navne som Karl William, Anya og Thøger Dixgaard på CV’et. Sidste år udgav hun ’The Letter’, der blev produceret i samarbejde med Søren Vestergaard, der tidligere har samarbejdet med bl.a. Pernille Rosendahl. I sin seneste udgivelse ’Good For Me’ folder multiinstrumentalisten sit talent yderligere ud og viser sin overskudsagtige flair for musikken, som hun bevæger sig ubesværet rundt på trommesæt, drum pads, synth-bas, flygel, trompet, Rhodes, og traditionelle Batá-trommer fra Cuba.

Hvad er din yndlings julesang?

Det er helt klart ’8 days of Christmas’ af Destinys Child. Egentlig er jeg ikke så meget til julemusik, men lige den der sang er god på trods af at det er en julesang. Det er en sang man også ville danse til på klubben i enhver anden årstid.

Hvad er dit bedste juleminde?

Vi er ret utraditionelle i min familie. Vi holder kun jul tre mennesker, mig, min mor og min bror, så vi har ret mange underlige juleminder. Det var engang en jul, hvor ingen af os havde fået vasket tøj, så vi satte os alle sammen nede i vaskehuset, nærmest en hel juleaften. Så havde vi taget guitar med, og så sad vi ellers bare dér, og spillede en hel aften. Vi går ikke så meget op i traditionerne, men til gengæld går vi vildt meget op i hinanden og familien. Så for mig og min familie handler det mest om at være sammen.

Hvad er dit yndlings julespise?

Det må være æbleskiver. Det er en lækker dessert.

Jul eller nytår?

Jul, tror jeg. Selvom min jul ikke er så julet, så tror jeg, jeg er mere til familie end de der opkørte fester med stiletter og glitter. Alle forventer at det bliver årets fest, men alle bliver skuffet. Man skal planlægge, hvem man skal holde det med, og så blive folk kede af det. Og man prøver at planlægge, hvad der skal ske klokken tolv. Ved jul har du haft succes, hvis du bare er mødt op.

Hør ESPICHICOQUE på Spotify.