AarhusEcho Julekalender 11. december – KLIPO

KLIPO - Foto af Lasse Mølsted

KLIPO – Foto af Lasse Mølsted

Navn: Johannes Bruun

Kunstnernavn: KLIPO

Af Zina Hameed & Lærke Kruse

KLIPO laver elektronisk, dansksproget pop. Bag KLIPO finder vi 19-årige Johannes Bruun, der med sine skarpe popproduktioner og poetiske lyrik formår at skabe et dramatisk og melankolsk popunivers. I løbet af de sidste to år har han bl.a. åbnet Distortion Ø’s hovedscene, haft airplay på P3 på adskillige singler, udgivet en EP, og har opnået 80.000 streams på Spotify. Hans musik udstråler sårbarhed og ærlighed. Det er ungt og naivt, men samtidigt utroligt eftertænksomt. Ord og rytmer bliver klippet sammen, så det banale bliver fascinerende og det fascinerende, et mysterium. Der omgiver sig en umiddelbarhed om musikken – den virker utroligt uforceret, og er samtidig stor og velproduceret, hvilket giver et ægte og ærligt udtryk. Den danske, lyrisk-fokuserede elektropop består!

Hvad er din yndlings julesang?

Jeg er en kæmpe sucker for Ariana Grande. Så selvfølgelig skal det være ‘Santa Tell Me’

Hvad er jeres bedste juleminde? 

Mit bedste juleminde er at lave marcipankonfekt med min familie, da jeg var mindre. Mine søstre og jeg ville altid lave alt muligt dumt – fra spejlæg til colaflasker alt sammen i marcipan. Mens vi legede med det, lavede min mor og min mormor altid alle dem som man rent faktisk havde lyst til at spise. Dem med nougat inde i midten og sådan nogle trekanter dyppet i smeltet chokolade og sådan.

Hvad er dit yndlings julespise?

Brune kartofler. Dem med karamelliseret sukker. Det er jo det mærkeligste i verden, men samtidigt så lækkert altså.

Jul eller nytår?

Nytår. Fordi det er min fødselsdag. Så jeg hygger mig altid gevaldigt!

Hør KLIPO på Spotify.