Aarhus Musikskole vil være et ”mulighedernes mødested”

Oprindeligt hed skolen Aarhus Folkemusikskole og blev oprettet af private musikpædagoger i 1932. I dag er Aarhus Musikskole kommunalt ejet og tilbyder solo- og holdundervisning til omtrent 3.000 elever.

Af Sofie Amalie Rasmussen

Aarhus Musikskole er en af landets ældste musikskoler. Oprindeligt hed den Aarhus Folkemusikskole og blev grundlagt i 1932 af pianisten C.M. Savery som leder og Jette Tikjøb og Hans Erik Knudsen som undervisere. Dengang var skolen privatejet.

Ordet ”Folkemusikskole” henviste til, at det skulle være en musikskole for folket. Ønsket var, at udbrede musikundervisning til flere af arbejderklassens børn.

I efterkrigstiden overtog Jette Tikøb musikskolen, og drev den frem til 1977 hvor den blev en kommunal institution. Jette Tikøb er bl.a. kendt for sine operagennemgange i radioen, hvor børn fra musikskolen deltog.

Fra 1943 havde skolen adresse i Guldsmedgade, men efter den blev kommunalt ejet rykkede en del af undervisningen ud af huset og ind på kommunens folkeskoler.

I 1985 pakkede man sammen i Guldsmedgade og flyttede til officersbygningen, hvor Musikskolen stadig holder til i dag. Her ligger den lige i hjertet af Aarhus, i smørhullet mellem Aros, Musikhuset Aarhus og Det Jyske Musikkonservatorium.

I dag har Aarhus Musikskole omkring 3.000 elever, som modtager solo- eller holdundervisning. Skolen rummer en lang række kor, ensembler, bands og orkestre.

Musikskolen tilbyder undervisning over hele kommunen i mere end 70 forskellige musikalske discipliner. Derudover udspringer der i øjeblikket spændende projekter fra musikskolen, bl.a. med World Music Center, Musikalsk Grundkursus Østjylland, Grobund, KRUt, El Sistema Gellerup og forskellige samarbejdsprojekter med folkeskoler rundt omkring i landet.

Aarhus Musikskole vil gerne være et ”mulighedernes mødested”, der spiller fra morgen til aften, i samspil, medspil og modspil mellem alle på Musikskolen og med byens og verdens andre kulturaktører.

Relaterede artikler