Aarhus Echo præsenterer White Flag Harmonies og Astronaut på Latinerfestivalen!

De små snævre gader med toppede brosten. Huse med krogede facader og gammelt tegltag tilgroet med mos. En lyd af harmonika i det fjerne og foroven hænger tørresnore med dagens nyvaskede tøj. Du har sikkert set denne scene i en film. Måske har du været i den sydlige del af Frankrig og oplevet det i levende live. Men det er en årlig tilbagevendende begivenhed i Aarhus, kaldet Latinerfestivalen. Det foregår lørdag d. 26. maj, og Aarhus Echo præsenterer to live-navne: White Flag Harmonies og Astronaut.

Af Andreas Kristiansen

– Latinerkvarteret er fantastisk kreativt og mangfoldigt kvarter, der favner alle. Og den stemning vil vi da rigtig gerne bidrage til.

Ordene kommer fra bandet White Flag Harmonies – en duo bestående af Benjamin og Rune, der spiller storladent og ambient folk, der kommer til at blende ind med solen, varmen og duftene i kvarteret. Sammen med et andet Aarhus-band, Astronaut, skal de optræde til årets Latinerfestival – begge bands præsenteret af Aarhus Echo og begge aktuelle med ny musik i 2018.

Forretninger, restauranter og caféer i Latinerkvarteret, har igennem flere år været sammen om at tage sig ud fra sin bedste side. Pynte gaderne og skabe god stemning. De forbipasserende kan nærmest smage og føle på gaden og høre musik fra scenen midt i mylderet.

På scenen glæder Astronaut sig også til at stå – dels for at bidrage til stemningen, men også for at komme ud for at få noget luft.

– Vi har været meget i studiet, så vi har lyst til at dukke op under solen og spille nogle sange for mennesker. Måske på en lidt anden måde, end vi plejer.

Astronaut, Foto: Sergei Sviatchenko

Album på vej fra New York.
Astronaut er fem fyre, som i en håndfuld år, har repræsenteret den bittersøde og romantiske organiske popmusik, som kan lede tankerne hen på 70’er og 80’er navne som Roxy Music eller Ultravox. De har gemt sig væk i studier rundt omkring i gennem længere tid for at færdiggøre deres kommende album

– Vores album er indspillet forskellige steder, fortæller Toby Sachse på keyboards. På konservatoriet, på Lydhavnen, og hos Claudius Mittendorfer i NYC.

Claudius Mittendorfer har igennem de seneste 20 år arbejdet sammen med navne som Sting, Franz Ferdinand, Interpol, Iron Maiden, Paul Simon og en uendelig lang liste af andre navne, der vækker genklang. Albummet bliver mixet helt færdigt til sommer – hvor Astronaut igen drager til New York.

– Albummet er en blanding af vores fælles musikkatalog, siger guitaristen Rio Bravo. Det er musik, vi har lyttet til, siden vi var børn og helt ny musik. Vi inspirerer allesammen hinanden til at trække i en anden retning, end vi ville, hvis vi arbejdede alene. Jeg glæder mig til at folk skal høre resultatet, og de ting der kommer ud af at være meget sammen og spille meget sammen.

White Flag Harmonies har netop udsendt EP’en ’99’. Seks numre, der alle er blevet lavet i en speciel ånd.

– Vores musik handler primært om, at der er noget større end os selv, og hvis vi forsøger at være for meget individualister, frem for at se mod noget større end os selv, skaber vi en snæver virkelighed, som kan være svær at navigere i.

White Flag Harmonies
White Flag Harmonies, Foto: Rasmus Bundsgaard

Finaleband ved Fatter Eskil Prisen

Oven i udgivelsen af EP’en, er White Flag Harmonies højaktuelle i forbindelse med Fatter Eskil Prisen – den årlige konkurrence på spillestedet i Skolegade, hvor man kan vinde en indspilning til en værdi af 25000 kr. Her er Benjamin og Rune nået til finalen, der afholdes i juni – en finale hvor Velvet Volume, Kajsa Vala og Scarlet Pleasure tidligere har deltaget.

De to musikere lægger ikke skjul på, at de har nydt at være med i de indledende runder til Fatter Eskil Prisen.

Læs Også: Fatter Eskil Prisen indtages af essensen af ambitiøs ungdom

– Noget vi har fået med videre fra Fatter Eskil Prisen, er at det først og fremmest handler om musik. Når konkurrence-elementet bliver sekundært, kan folk virkelig få en god oplevelse. For havde vi set det udelukkende som en konkurrence, havde vi spillet for os selv, og så havde vi nok efterladt publikum med en tom koncert. Vi fik henvendelser fra folk, der havde stået med tårer i øjenene til koncerten fordi de var så rørt – så det er jo et utroligt kompliment!

Netop Fatter Eskil bliver fremhævet som et af de fede steder at spille i, i Aarhus. Sammen med Headquaters udgør det favoritscenerne for duoen, der samtidig er glade for at være en del af musiklivet i Aarhus.

– Den aarhusianske musikscene er for fed! Der er god stemning mellem bands, og gode muligheder for at komme ud og spille som upcoming bands. Der sker virkelig noget på den kreative side i de her år. Der bliver udgivet meget fedt musik og der bliver taget en masse chancer, hvilket er vildt spændende.

Læs også: Fra lydvilla til lydhavn

Astronaut kan også genkende det med kreativiteten og produktiviteten i Aarhus i disse år. Rio Bravo kigger lidt på sit eget netværk:

– De fleste, jeg kender i Aarhus, arbejder sindssygt hårdt, laver det hele selv, eller hjælper og arbejder med hinanden på kryds og tværs. Folk har startup mindsets og det er et godt miljø at arbejde i. Vi har lært at gøre mange ting selv og vi har også selv produceret albummet.

I Aarhus er hjælpen også nær, hvis du skal bruge en ancient synthesizer…

Latinerfestivalen foregår i Latinerkvarteret Aarhus, lørdag d. 26. maj – fra tidligt om formiddagen – og vejret bliver en fest i sig selv!

Relaterede artikler