Aarhus Echo Podcast: Jakob Erland / Gyraf Audio

Af Simon Vester

Jakob Erland adskiller sig fra sine kollegaer på Lydhaven. Han har ikke et studie og beskæftiger sig ikke direkte med musik. Jakob er ene mand og chef i det professionelle audio-firma Gyraf Audio, hvor han selv står for udvikling, produktion og salg af produkter til studier verden over.

Tilhørsforholdet til først Feedback-studiet og nu Lydhavnen startede da han som ung mand i starten af tyverne kom i praktik i netop feedback-studiet og blev sat til at lodde kabler i massevis til deres nyerhvervede Calrec pult.

Interessen for elektronik startede da han som teenager i et punkband hellere ville spille synthesizer end trommer og derfor satte sig for at bygge en Minimoog – for hvor svært kan dét lige være. Det tog ham halvandet år før den stod færdig, men erfaringen og al den teori han måtte lære sig selv undervejs kom ham tilgode, da den store mixerpult blev installeret og tændt og flere af kanalerne ikke virkede.

I interviewet med Jakob Erland kan du høre meget mere om vejen fra ung tonedøv punktrommeslager til producent af high-end audiomaskineri. Han fortæller desuden om, hvordan han blandt andet i samarbejde med mastering engineer Emil Thomsen udvikler unikke produkter som er intuitive og praktisk brugbare ved at glemme, hvad der er teoretisk rigtigt og forkert samt ved at, som han selv beskriver det: “prøve sig frem”.

Du kan finde interviewet med Emil Thomsen HER.

Find mere info om Gyraf Audio og Jakobs produkter på hans hjemmeside: www.gyraf.dk

Relaterede artikler