Aarhus Volume bygger op, når kulturbyen pakker ned

Aarhus Volume, Kulturhovedstad, Aarhus, 2017, live musik, godsbanen

Når Aarhus siger farvel og tak til titlen som Kulturhovedstad 2017, åbner Aarhus Volume dørene op til TOWN PART Festival på Godsbanen.  Her leverer de over 30 danske og udenlandske kunstnere fordelt på fire af festivalens ni indendørsscener.

Af Jonas Lundquist

D. 9. december sørger Aarhus Volume for et energisk virvar af musik og kultur til at afslutte det snart forgangne kulturår. Det gør de i samarbejde med en række aarhusianske musikaktører, som blandt andet tæller spillestedet Radar, hiphop-foreningen LARUS og foreningen for elektronisk undergrundsmusik FEUM.

Bag TOWN PART Festival og Aarhus Volume, holder den unge projektleder Albert Helmig styr på sagerne. Lige nu er der travlt med den helt store kabale, når det hele skal falde på plads, scenerne skal bygges op og musikere flyves ind fra hele Europa. Heldigvis, er han ikke helt alene om festivalen.

– Vi inviterer alle de venner, vi har mødt ude i byen og hernede på Godsbanen med indenfor til at hjælpe med at gøre TOWN PART Festival til en kæmpe fest. Det bliver ni scener i alt, Aarhus Volume står for fire af dem, og vi booker over 30 danske og udenlandske kunstnere. Vi præsenterer både de nyeste skud og nogle mere etablerede navne, fortæller Albert Helmig.

Fuldt i tråd med deres årlige gadefest, opererer Aarhus Volume også med fire spor ’musik, kunst, streetsport og mad’ under afslutningen af Aarhus 2017.

– Der kommer graffitimalere, indendørs streetbasket-turnering, madboder og en masse koncerter. Så vi holder fast i vores fire spor, som vi kører i under gadefesten. Vi holder den røde tråd, som skal binde vores arrangementer sammen, siger Albert Helmig.

Det er dog ikke blot for sammenhængens skyld, at afslutningsarrangement læner sig opad tematikkerne i deres gadefest. Aarhus Volume har nemlig store planer for fremtidens projekter.

– Det har længe været en drøm for Aarhus Volume, at afprøve vores gadefest-format indendørs. Vi ønsker, at vores gadefest kan udvikle sig til både, at have et kæmpestort udendørsprogram og et kæmpemæssigt indendørsprogram. Nu har vi afprøvet vores udendørsarrangement i to år, og vi er glade for at teste det af indenfor på Godsbanen, forklarer Albert Helmig.

Blandt de 30 kunstnere, som publikum kan glæde sig til, finder vi den københavnske electro-duo ’Kenton Slash Demon’, den engelske grime-sangerinde ’IAMDDB’ og ’Goss’, som modtog bred anerkendelse, da han forrige år markerede sig på den nationale og internationale musikscene.

Arrangementet er gratis for alle.

Relaterede artikler